“Reducir el colesterol puede provocar Parkinson, Alzhéimer o depresión”

0
1458
views

Queremos compartir con vosotros un fragmento de esta entrevista a Marc Vergés (dietista y nutricionista) en www.elnacional.cat de hace unos días . 

Como veis, cada vez más voces autorizadas desmontando las teorías oficiales sobre el colesterol y las grasas y argumentando su importancia para una buena salud neuronal.

La entrevista es en catalán, pero seguro que con ayuda de Google podreis traducirla sin problemas!

Marc Vergés: “Reduir el colesterol pot provocar Parkinson, Alzheimer o depressió”

Xavi Freixes
Foto: Sergi Capella
Barcelona. Diumenge, 26 de març de 2017

El colesterol és salut cerebral

Per Sant Jordi publicaràs un nou llibre titulat Las grasas buenas, on expliques que el colesterol no és dolent…
Efectivament, explico que el colesterol és necessari i que, per tant, abaixar-ne el nivell pot ser molt greu. A partir dels 50 anys, medicar-se per reduir el colesterol pot provocar demència senil, Parkinson, Alzheimer, estats depressius… Penseu que el colesterol és salut cerebral. El 25% del greix que tenim al cervell és colesterol i no hi és per causalitat.

Però normalment quan ens fem una analítica i tenim el colesterol total per damunt de 200, els metges ens renyen…
Sí i és un gran error perquè s’està valorant el colesterol des d’un punt de vista molt simplista. En realitat, per decidir si has d’abaixar el colesterol a una persona s’han de tenir en compte altres paràmetres.

No em crec que els metges no ho facin bé això…
Doncs creu-t’ho! N’hi ha alguns que ho fan bé però la immensa majoria, no.

S’ha de restar el colesterol bo del total. Si dóna 200 o menys, no hi ha risc cardiovascular

Quins paràmetres s’han de tenir presents?
Per exemple, el colesterol bo. Imagina’t que tens 270 de colesterol total. Qualsevol metge et dirà que “estàs fotut” i que t’has de prendre la pastilla però resulta que potser tens un HDL (colesterol bo) de 70. Hi ha una fórmula per valorar el risc cardiovascular que és restar el colesterol bo del colesterol total. Si el resultat és 200 o menys, no hi ha risc cardiovascular. A més, en un moment puntual, pots estar a 250 de colesterol perquè estàs nerviós o neguitós i el sistema cerebral augmenta el colesterol com a protecció neuronal. Això passa més sovint a mesura que ens fem grans. Per tant, moltes vegades, abaixar el colesterol és un greu error. No es pot simplificar com s’està fent perquè està comportant un augment de problemes, per exemple neuronals.

Marc Verges

Mediquen 7 milions d’espanyols pel colesterol perquè se salten els protocols

Alerta perquè, sentint tot això, més d’un dirà “deixo de medicar-me!”…
Mira, aquests dies, faig xerrades sobre el colesterol i ja m’han amenaçat. Hi ha metges que em diuen “no expliquis això perquè són tonteries“, però el que exposo està basat en evidències i estudis científics. L’estafa del colesterol ha arribat fins avui. Ja n’hi ha prou! Prou d’aconseguir que la indústria farmacèutica estigui venent, cada any, 40 milions de caixes de pastilles pel colesterol a tot Espanya on s’estan medicant 7 milions de persones. S’estan saltant els protocols mèdics que ells mateixos han posat, no me’ls invento jo. Els mateixos metges, en teoria, deixen ben clar que a una persona no se li pot donar estatines si no té uns requisits.

Quins requisits?
Segons els protocols mèdics, només poden prendre estatines (pastilles per abaixar el colesterol) de forma justificada els pacients que han tingut un ictus o un infart, i que tinguin els nivells de colesterol elevats.

Però abaixar els nivells de colesterol pot evitar l’ictus o l’infart. Més val prevenir que curar, no?
Els estudis demostren que, després de tants anys de donar estatines, no hi ha hagut cap disminució, a nivell preventiu, del nombre d’infarts. No s’ha demostrat que ajudin a prevenir-los.

Aleshores, segons tu, a partir de quin nivell de colesterol ens hem de medicar?
S’han de donar estatines a partir de 200 de colesterol total, sempre i quan tinguem antecedents d’un infart o d’un accident cerebral vascular. En aquests casos, és correcte. Si no, no. El que et provocarà l’ictus serà més aviat una hipertensió, un estat d’ansietat que et dispari la pressió arterial a 20. Això sí que et produirà l’ictus. També el sedentarisme, un excés de sucre o que tinguis la sang espessa per culpa dels hidrats de carboni. També te’l pot provocar una mala notícia o un impacte emocional molt dolent. Pots patir un ictus o una fallada renal. Tot això és molt més greu. Fa pocs dies, s’ha publicat que la indústria farmacèutica ha pagat estudis per culpar dels riscos cardiovasculars els greixos i no els sucres.

El colesterol alt ens ajuda a tenir més força muscular, menys risc de càncer i a estar més actius sexualment

No acabo d’entendre quins avantatges pot tenir un nivell elevat de colesterol per sobre de 200…
Tindreu més força muscular, més resistència a patir depressió i suïcidi, menys risc de càncer, estareu més alegres, tindreu més agilitat mental i estareu més actius sexualment. Prendre medicaments per abaixar el colesterol té efectes secundaris com ara la depressió o trastorns sexuals com la impotència o l’apatia sexual.

La gent cada cop té menys ganes de mantenir relacions sexuals

M’estàs dient que el colesterol ens ajuda a tenir bons nivells hormonals de testosterona i, per tant, de desig sexual?
I tant! El problema és que ens hem cregut els missatges dels últims 30 anys sobre els hidrats de carboni i els greixos i ho estem fent just al revés del que hauria de ser. Per això, la gent cada cop té menys ganes de mantenir relacions sexuals. Per anar bé, hauríem de menjar menys hidrats i molts més greixos. Com que fem el contrari perquè ens enganyen, cada vegada tenim menys testosterona i això fa baixar el nivell de desig sexual. Una dieta elevada en hidrats de carboni ens produeix hiperglucèmia crònica, és a dir uns nivells elevats i continuats de glucosa en sang. Això, combinat amb una baixa quantitat de greixos perquè ens han dit que són dolents, redueix les hormones sexuals i fa que tinguem la libido per terra.”

Como hemos dicho al comienzo del post, este era un fragmento de la entrevista. Si quereis leer la entrevista al completo aquí teneis el enlace:

http://www.elnacional.cat/ca/societat/marc-verges-colesterol-afrodisiac-dejuni-xavi-freixes_146739_102.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here